POLITYKA PRYWATNOŚCI

Klauzula informacyjna zgodna z RODO
Informujemy, że:
W związku z wejściem w życie – w dniu 25 maja 2018 r. – rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych); Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, s. 1; dalej : RODO , niniejszym informuję, że:
  1. Akademia Piłkarska ŻAKI Szczecin przetwarza Pani/Pana/Państwa dziecka dane osobowe w związku z przynależnością do Stowarzyszenia Akademia Piłkarska ŻAKI Szczecin.
  2. Administratorem danych osobowych jest Prezes Stowarzyszenia Akademia Piłkarska ŻAKI Szczecin, a dane te są – z jego upoważnienia przetwarzane przez członków Zarządu, Dyrektorów, trenerów oraz księgową.
Administrator danych informuje, że:
  1. Przetwarzanie przez Stowarzyszenia Akademia Piłkarska ŻAKI Szczecin dane osobowe członków klubu oraz kandydatów na członków klubu pochodzą wyłącznie od osób, których dotyczą.
  2. Podanie danych osobowych Stowarzyszeniu Akademia Piłkarska ŻAKI Szczecin jest dobrowolne, lecz niezbędne do uzyskania i zachowania członkostwa w akademii. Niepodanie danych osobowych uniemożliwia uzyskanie członkostwa w Stowarzyszenia Akademia Piłkarska ŻAKI Szczecin. Żądanie ograniczenia przetwarzania danych osobowych albo ich usunięcia jest równoznaczne z rezygnacją z ubiegania się o członkostwo w Stowarzyszenia Akademia Piłkarska ŻAKI Szczecin albo z wystąpieniem z Stowarzyszenia Akademia Piłkarska ŻAKI Szczecin.
  3. Kontakt z Administratorem danych osobowych jest możliwy za pośrednictwem poczty e-mail: akademia@zaki.szczecin.pl.
  4. Pani/Pana/Państwa dziecka dane osobowe:
    1. podane w deklaracji członkowskiej lub później (na przykład pocztą elektroniczną), są przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. B i f RODO,
    2. przetwarzane są wyłącznie w celach związanych z przynależnością do Akademii Piłkarskiej ŻAKI Szczecin wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora (nie są przetwarzane w celach handlowych),
    3. dane osobowe Członków Stowarzyszenia Akademia Piłkarska ŻAKI Szczecin i Zawodników takie jak wizerunek uwieczniony na zdjęciach podczas treningów, sparingów, meczy i turniejów mogą zostać wykorzystane w celach marketingowych tj. umieszczenie zdjęć na portalach społecznościowych i stronach internetowych zarządzanych przez Stowarzyszenie Akademia Piłkarska ŻAKI Szczecin,
    4. będą przechowywane, przez okres przynależności do Stowarzyszenia Akademia Piłkarska ŻAKI Szczecin, a także po ustaniu członkostwa, przez czas zgodny z przepisami prawa, a w przypadku prawnie usprawiedliwionych celów Administratora – przez czas ich realizacji,
    5. nie są przetwarzane w formie profilowania analitycznego, sprzedażowego ani też jakichkolwiek pomiarów,
    6. nie są przekazywane żadnym innym podmiotom;
    7. przysługuje Pani/Panu prawo żądania od Administratora dostępu do dotyczących Pani/Pana/Państwa dziecka danych osobowych, ich sprostowania, ograniczenia ich przetwarzania albo usunięcia.
    8. w razie uznania, że przetwarzanie przez Stowarzyszenia Akademia Piłkarska ŻAKI Szczecin dotyczących Pani/Pana/Państwa dziecka danych osobowych narusza przepisy prawa, przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (w przyszłości Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

    POLITYKA COOKIES 
    1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
    2. Pliki cookies(tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
    3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
    4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
      a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
      b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
      c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
    5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
    6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
      a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
      b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
      c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
      d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
    8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
    9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.  
    10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.
    AKADEMIA PIŁKARSKA ŻAKI SZCZECIN
    MIĘDZYSZKOLNY UCZNIOWSKI KLUB SPORTOWY ŻAKI
    (c)2020, Wszelkie Prawa Zastrzeżone
    Liczba odwiedzin: 9351
    Ta strona może korzystać z Cookies.
    Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

    OK, rozumiem lub Więcej Informacji
    Informacja o Cookies
    Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
    OK, rozumiem